Colourful Creativity Blog

Breien/Knitting

Een week of 4 geleden ben ik op een zondagmiddag eens naar mijn oma gegaan om gezellig samen te gaan zitten handwerken. Mijn oma breide vroeger heel veel, o.a. voor mij. Zij had dit al tijden niet gedaan door gebroken polsen en door de zorg voor mijn opa. Nu leek dit mij het uitgelezen moment om eens rustig met oma te gaan zitten om te vragen of zij me wilde leren breien. De basis was er wel, maar toch ging er vaak iets mis. Dan vergat ik weer hoe de draad omgeslagen moest worden, of hoe in te steken… Inmiddels voelt het breien net zo simpel als het haken en is er al menig breiwerk gestart… slechts 1 breiwerk heeft het ook tot het afwerkingsstadium gehaald… Ook zijn er al weer wat dingen uitgehaald, aangezien de wol niet meer te koop was, of dat het niet naar mijn zin was. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

About four weeks ago I went to my grandmother on a sundayafternoon to go and sit with her and do some needlework. My grandmother used to knit a lot, also for me. She didn’t do it for quite a while, since she broke her wrists and had to take care of my grandfather. Now seemed to be the best moment to sit down and ask my grandmother to learn me to knit. I knew the basics, but there was always something wrong with it. I forgot where to insert the needle or how to put the thread around the needle… I can say now that knitting feels just as simple as crochet to me and I’ve started quite some knitting projects… only 1 project made it till the final stage… Also I’ve drawn out quite some things, since the wool wasn’t available anymore, or just because I didn’t like how it turned out. But that’s okay, it was good practice. 

Onderstaande foto is gemaakt door manlief met zijn telefoon tijdens een leuke breiavond bij mijn oma 🙂

Below a picture made by DH with his phone during a nice knitting night at my gran 🙂