Colourful Creativity Blog

Moestuin maandag!

Een nieuwe categorie op de blog! De moestuin maandag, naar het idee van Hollandse klei en ik dacht laat ik meedoen. Ik ben al weken aan het zaaien, kweken en water geven en als hoogtepunt zijn we gisteren zo lekker in de tuin bezig geweest 🙂

tuin1

Bij een vriendin haalden we een grote sering, hibiscus, vlinderstruik en aalbes uit de tuin. De eerste twee voor in onze voortuin en de andere twee voor een vriendin. Na even flink de handen uit de mouwen te hebben gestoken pronken er dus nu 2 bomen in onze tuin 🙂 Ze moeten nog flink gesnoeid worden, want ze zijn wel iets groter dan wij in de planning hadden 🙂 Vervolgens diende zich de aardbeidief aan, dus duidelijk, vandaag ga ik maar even een netje halen om eroverheen te spannen! En een overzichtsfoto van bovenaf, onze achtertuin, oftewel een halve puinhoop. Maar daar hopen we deze week toch wel weer een flinke slag in te slaan. Achterin de tuin gaat het puin deze week weg, dan kan er verder afgegraven worden en dan bestraat. Dat is het moment dat al die tegels dus weg zijn en we kunnen gaan planten! Wat kijk ik daar naar uit!!! Want zoals je ziet, staat er genoeg klaar in potten. En omdat ik het zat was niet de tafel te kunnen gebruiken omdat deze vol stond met potjes en alles vies was van de potgrond, hebben we alles verplaatst naar die mooie stapeltafels en de boel ff geveegd en gepoetst. 🙂

tuin2

En wat zit er dan allemaal in die potjes. Linksboven is paarse basilicum, daarnaast komen de pompoenen net uit de grond. Links onder zijn kruiden, salie, bieslook en munt en in de witte bakken zitten tomatenplanten. Allemaal zelf gezaaid, dus ik ben er heel trots op! 🙂

tuin3

Linksboven hier is een hosta, die ik kreeg van de vriendin waar we de grote planten ophaalden. Daarnaast radijsjes en je ziet nog een randje van bloemen die ik zaaide. Linksonder zie je ook weer bloemen, die ik straks lekker tussen de struiken en planten kan zetten voor wat fleurigheid. En dan rechtsonder nog een close-up van de nieuwe plantentafels 🙂 Er is nog meer dan hierboven op de foto staat, ook op zolder ben ik nog vanalles aan het kweken, maar ik moet natuurlijk volgende week ook nog genoeg te showen hebben 😉

XoXo,

Carolien