Colourful Creativity Blog

Moestuin maandag 17 juni

puinhoop

Afgelopen week toch weer flink wat dingen gedaan in de tuin. Al het puin is weg achter, de bielsen, bakstenen en betontroep. Nog een klein restje dat ook in de container kan en dan nog de sierstenen even verplaatsen zodat ze niet meer in de weg liggen. Dan afgraven en wit zand erop en het terras kan gelegd worden… jaja even door die puinhoop heen kijken, maar dan zie je echt een mooi terrasje met bbq en ruimte voor mijn groente en planten, echt waar! 🙂

bloemen

Want planten heb ik al flink wat van in de potten. Ze groeien met de dag! Hierboven zie je onder andere de Cosmos, Pansy, Daisy, Poppy, Marigold, Delphinium, Lupine en Hostas. Deze laatste kreeg ik van de buurvrouw, er beginnen al bloemen in te komen. Maar nu sta ik in twijfel. Eruit knippen of laten zitten… ik heb begrepen dat het blad er heel lelijk van wordt en de bloemen maar zozo zijn… Iemand met advies?

groente1

De groentes doen het ook goed! De pompoenen komen vrijwel allemaal op. En groeien supersnel. Die zal ik deze week moeten verpoten dus. Ik kan ze niet allemaal houden dus ik maak nog wat vrienden blij gok ik. De sla in de witte bak was een verrassing, vrijwel alles was dood gegaan, op 1 plukje na wat ineens vier begon te groeien. Ik heb er nog wat sla bijgezet die ik boven had staan in de dakkapel. Hopelijk slaan ze beide aan, geen idee welk type sla het is ook. We laten ons verrassen 🙂 De tomatenplanten groeien ook goed en de radijsjes ook. Ik heb het idee dat 1 radijs al bijna klaar is zelfs, zonder dat ik hem eerst in de volle grond ga zetten 😉

aardbeien

De aardbeien worden gelukkig niet meer gestolen, het netje werkt prima. Ik at vanmorgen zelfs al de eerste aardbei uit eigen tuin! Want zoals je hier ziet, zijn er al wat mooie roden bij. Lekker dat ie was, zo veel meer smaak dan uit de winkel. Echt bizar!

Ook zie je de komkommers en wat worteltjes en bloemkool. Die haalde ik van boven en ik prikte bij de komkommer een houten stok om ze te begeleiden. Deze wil ik in de volle grond zetten, maar ze moeten nog heel even geduld hebben.

De wortels kregen een grotere pot en de bloemkool wil ik even aankijken hoe deze buiten groeit. Boven doen ze helemaal niets namelijk…

kruiden

En dan nog de kruidentuin. Munt groeit hier zo lukraak in de tuin her en der, lekkere chocolademunt dus ik ben het eruit gaan graven om in potjes te stoppen voor anderen. Ideaal dat “onkruid” 😉

Ook heb ik nog een bak met Salie, Bieslook en Munt, van een ander soort, ruikt totaal anders ook, veel minder sterk en ziet er qua blad ook anders uit. Dit groeit allemaal heel erg goed sinds deze week. De hogere temperaturen doen duidelijk goed voor de plantjes. En tussen het werken door moet er natuurlijk ook wel even van het weer genoten worden, lekker een kop koffie verkeerd met een rabarber muffin… jammie jammie!

In onze voortuin hebben we gisteren nog een enorme berg onkruid getrokken, dus die ziet er ook weer redelijk oke uit. Kunnen we ons deze week weer volledig richten op de achtertuin en op ons werk… want ook dat moet gebeuren natuurlijk 🙂

Moestuinmaandag is een initiatief van Hollandseklei.

XoXo,

Carolien