Colourful Creativity Blog

Moestuinmaandag 12 augustus

Een saai weekje in de moestuin. Alles moet groeien en dat doet het, veel rupsen in de bloemkool en een paar nieuwe bloemen in bloei.

bloemen

De marigold bloeit en de lupine is mooi lila gekleurd. De cosmos staat op uitkomen volgens mij en de witte vlinderstruik bloeit ook heel mooi. Voor heeft de hibiscus het gered en dat laat hij duidelijk zien met prachtige bloemen. De “busy lizzy” heeft nu allemaal zaden, ik heb alleen geen idee nog of dit ook het springtype is of dat ik ze er nu af kan halen voor volgend jaar. Iemand?

groente

De komkommers komen nu eindelijk in grotere getale, er hangt een hele grote, een augurk-grootte en nog aardig wat kleintjes. De pompoen heeft nog steeds alleen maar bloemen en groeit alle kanten op. Aan de tomaat hangen inmiddels 7 tomaatjes. De sla moet ik eigenlijk gaan oogsten, maar ik heb nog 2 kroppen van het groentepakket… iemand een idee wat te doen met veel sla?! En sla-soep vind ik helaas niet echt wat.

munt

De munt groeit en groeit en deels staat het al in bloei. Gelukkig wil een vriendin wel wat potjes dus die ben ik dan al kwijt. En ik zal blij zijn als het terras achter ligt, dan kunnen we tenminste verder en kan ik bedenken hoe ik de munt in de tuin wil hebben. Maar 1 ding is wel duidelijk, ik drink echt te weinig thee 😉

XoXo,

Carolien