Colourful Creativity Blog

Week 32

Een relaxte week, waarin we veel gedaan hebben, maar weinig foto’s hebben gemaakt πŸ™‚

Op het werk kreeg ik een leuk klusje, namelijk het telefoonsysteem inspreken van het buurbedrijf. Heel raar om jezelf terug te horen en als zelfs je eigen man je niet direct herkent is je stem dus echt anders als het opgenomen is πŸ˜‰

Sowieso had ik woensdag een leuke dag op het werk, ik mocht namelijk nieuwe software testen. Altijd leuk om te onderzoeken waar iets stuk gaat en hoe het in elkaar zit. Maar hier zijn dus geen foto’s van…

opruimen

Donderdag hebben we de studeerkamer eindelijk eens flink onder handen genomen. Manlief was een dag vrij dus echt even goed de handen uit de mouwen. We hebben veel weggegooid, vooral oude papieren en studie-aantekeningen. Ik doe er toch niets meer mee, het ligt al veel te lang onaangeraakt dus dan maar gewoon weg. We zijn nog niet helemaal klaar, maar we hebben wel een enorm gat geslagen! Ook vond ik een oud pennenblikje terug, ideaal voor mijn haaknaalden. Tussendoor deed ik nog wat kleine opruimklusjes, de haakmand, de keuken, die die avond even zo snel weer rommelig was na het koken πŸ˜‰

Vrijdag wilde ik beginnen in mijn atelier en op zolder. Maar na een voor-foto begonnen er 2 katten heel klaaglijk te miauwen, werd ik afgeleid en kwam ik niet veel verder dan een foto van het koffiezetapparaat dat weg mag. Zaterdag deden we alsnog een poging op zolder. Ik had eindelijk een nieuwe radio gekocht, zodat ik weer lekker kan werken. Dat kon gelijk getest worden! We hebben het maar ingedeeld in kwadranten en het eerste kwadrant was de grote kast. Die is helemaal klaar. Weer aardig wat weggegooid. En nog meer dingen die weg mogen dus als je iets ziet op de onderste rij foto’s wat je wilt, roep maar!

feestje

Voor een feestje ging er ook iets uit huis uit, een grote schaal voor hapjes die hier altijd in de kast blijft staan en een spelletje dat we niet zo leuk vonden. 2e hands kadootjes, iets wat ik heel lastig vond, maar waarom eigenlijk. Eigenlijk is het stommer om het weg te doen en tegelijkertijd hetzelfde nieuw weer te kopen, omdat je weet dat diegene het wil hebben. Dus ik heb me er maar overheen gezet en had 2 blije ontvangers πŸ™‚

En ik had nog een kleine overwinning, ik ben zelf die kant op gereden. Nou denk je, ja en, maar voor iemand met rijangst is het een grote stap πŸ™‚ Ik weet dat ik kan rijden, ik vind het alleen helemaal niet leuk. Maar dit keer wilde ik toch weer even rijden, snelweg, lekker rustig op zaterdagavond. En toen we de snelweg afgingen, zei ik zelfs goh wat jammer, zijn we er nu al πŸ˜‰ Ik heb gelijk vandaag mijn schoonmoeder aangeboden om met haar een keer naar Ikea te rijden, dus wie weet kom ik nu die drempel echt over!

foods

En zelfs culinair gezien weinig foto’s… ik maakte met de warmte tapas. Gewoon lekker kleine hapjes en salades. En we gingen barbequeΓ«n bij de schoonouders, samen met mijn moeder en een vriend van mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder was wel duidelijk iets te druk in haar hoofd, aangezien ze lekkere dingen met zalm had gemaakt… even vergetend dat ik er allergisch voor ben πŸ˜‰ Ach ja, de lieve schat is ook druk genoeg, volgende keer gewoon lekker relaxt kant en klaar catering regelen net als de buren deden ipv zelf aan de slag gaan, toch Titia πŸ˜‰ Al geloof ik niet dat ze ooit nog een keer zullen verhuizen πŸ™‚

Ik maakte nog een keer overnight oats, erg lekker! Vers fruit erbij en wat gedroogd fruit erin en het vult goed. We aten verder nog lekker experimenteel, vis uit de oven, die helaas veel langer moest dan in het recept. Gevulde courgette met gehakt met cranberries en kip met ananas in zelfgemaakte kerriesaus. En ondanks dat ik zo min mogelijk suiker eet, sta ik mezelf wel af en toe iets lekkers toe. Zaterdag zag ik deze oreokoekjes in de supermarkt en ik wist dit is momenteel echt het lekkerste wat ik kan bedenken, buiten absurdere dingen als naar Brugge moeten voor bonbons (na een minuutje of 10 langs de koekjes en chocola struinen, zodat ik echt echt echt het lekkerste zou hebben ;-)). Lekker met een kopje decafΓ© verkeerd.

kattenoverig

En dan nog de katten en overig collectie πŸ˜‰ We proberen te consuminderen, evenals het opruimen, weggeven, afval scheiden, moestuinieren en sparen. Ik voel me al bijna een geitenwollensok, al is dat volgens mij inmiddels meer een hype dan vroeger. Ik heb sparen e.d. niet met de paplepen ingegoten gekregen en het zit dus niet in mijn genen. Het gaat dus met vallen en opstaan. Heel fijn dus om blogs te lezen waar dat ook gewoon benoemd wordt, zoals bij Spaarcentje. Zoals je ziet heb ik dus ook wel wat dingen gekocht. De nailstripers en nailbeads van de Hema heb ik lang op moeten wachten, maar eindelijk heb ik ze kunnen vinden! Hopelijk heb ik binnenkort tijd voor wat leuke nailarts en kan ik daar dan tutorials mee maken voor marlevi.nl. En het boek Beauty van Cynthia Schultz kocht ik met 5 euro korting, ik had nog een bon van de Etos. Er staan volgens mij handige tips in voor make-up e.d. voor mij als “newbie” dus erg handig. Ook zie je mijn broek met print, eindelijk is het wat koeler dus ik kan hem aan!

De katten doen het goed, zoals je ziet πŸ™‚ Leia groeit lijkt het, sowieso is ze nu bijna 2,3kg. Ze lijkt ook iets een buikje te krijgen, doorgaans komt er dan ook een lengte groeispurt aan en haar vacht lijkt ook te veranderen. Ze slaapt hierboven echt zo lief en onschuldig! Binx is ook flink gegroeid weer, 3,2kg! En is duidelijk groter dan z’n zusje. Zijn balans is ook heel veel beter geworden, hij kan prima gewoon op Robberts arm liggen! Wel vlamt de niesziekte weer een beetje op, we houden hem strak in de gaten, maar hopelijk kunnen we onze lijn vast houden, want we zijn al 2 maanden niet bij de dierenarts geweest! πŸ™‚

Fijne week allemaal!

XoXo,

Carolien