Colourful Creativity Blog

Brain Body Balance

Een persoonlijke update! Werd wel weer eens tijd, want ik heb zo’n fijne cursus gedaan, daar moet ik gewoon over schrijven! 🙂

Begin april ben ik gestart met een nieuwe cursus, Brain Body Balance. Een cursus om te leren bewust om te gaan met eten en bewegen. En dat leerden we! Poeh wat een boel onbewuste patronen kun je hebben zeg! En stuk voor stuk kon ik deze doorbreken en vervangen met positieve nieuwe bewuste patronen.

mindful_eten

Ik leerde bewust te proeven wat ik in mijn mond stop, zo kwam ik bijvoorbeeld achter dat ik appeltaart helemaal niet lekker vind. En eigenlijk gebak en koekjes an sich niet. Ja eentje en dan eens per maand ofzo. Dus waarom pakken koekjes halen als het na 1 toch slof wordt en in de vuilnisbak mag… En gebak tijdens een visite, als het me niet lekker genoeg aankijkt bedank ik, en kom ik er na een hapje achter dat het helemaal niet zo lekker is als ik had gehoopt, dan laat ik het staan! Ik ben geen vuilnisbak! Dat was ik al, maar toch sluipt die er zo makkelijk weer in! Chipjes waren ook zoiets, tijdens een film of serie lekker onbewust graaien en naar binnen werken, samen 1 bak en voor je gevoel “vechten” om elk chipje zodat jij er maar het meeste eet… nee he? Niet zo verstandig! Dus nu pakken we hier 2 kleine schaaltjes, vullen die en hebben een “wedstrijdje” wie het langst doet met zijn/haar bakje. Elk chipje proef ik bewust en dan maak ik de keuze of ik ĂĽberhaupt wel meer wil.

2014-05-07 19.33.24

En zo pelde ik laagje voor laagje van mezelf af. Ook op andere gebieden, sport, beweging, werk, stress, overal werd ik bewuster van. Meer en meer word ik mezelf, ben ik ik en ben ik goed zoals ik ben! Ik mag er zijn en vind het steeds fijner om mij te zijn. In de spiegel zie ik een mooie jonge vrouw, niet meer dat verdrietige kind of die denkbeelden die er door de pestkoppen ingeduwd zijn. Feitelijk heb ik mezelf laten hersenspoelen, weg met alle negatieve, onware, denkbeelden en hallo nieuwe positieve denkbeelden. Een beduidend verschil! Mindfulness en meditatie hebben hier een flinke steen aan bijgedragen evenals de privésessies met beide begeleiders. Doordat zij beiden uit eigen ervaring deze cursus gestart zijn is het heel prettig met ze werken. Het is geen theoretische kennis, maar praktijk ervaring. Zo heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om boos te zijn op iemand en dat dat niets afdoet aan je relatie met elkaar. Wat een eyeopener!

daag_beperkendegedachten

Gisteravond had ik de laatste groepsbijeenkomst van het intensieve 8 weken traject en ik had een dipje. Ik was moe, had net een kleine terugval gehad qua snacken ‘s avonds. Het stond er dus ik pakte het. Daarna had ik het door, dus op zich al heel snel. Maar toch maalt het dan door. Ik kwam nog een draak van een negatieve gedachte tegen, hij kwam van heel diep en leverde heel veel tranen op. Gelukkig is de groep dusdanig dat ik het ook kon laten gaan. Echt zo fijn, hoe hecht we als groep geworden zijn en hoe je samen dit traject ingaat, geweldig! En zo ontstond ook de bovenstaande foto, weg met de troep die ik niet meer wil, de fik erin! En wow wat voelde dat goed! Ik schrijf dit bericht dan ook vandaag met een grote glimlach. Ik heb vanmorgen heerlijk gezwommen, een oude liefde die ik met veel plezier weer opgepakt heb. Ik voel me vrij en stukken lichter! Ik leerde ontzettend veel de afgelopen weken en ik gun dit echt iedereen! Geen dieet meer, geen keurslijf opgelegd door anderen, maar puur, jezelf zijn! Voor meer informatie kun je hier kijken: www.feelyourmind.nl/cursus/brain-body-balance-2/ of op de facebook pagina van Feel Your Mind: https://www.facebook.com/FeelYourMind Die laatste is sowieso een aanrader om te volgen, elke dag weer inspirerende berichtjes die je aan het denken zetten!

2014-05-22 11.25.01

En dan willen jullie vast ook het resultaat weten… in die 8 weken viel ik 2,5 kilo af, maar ik was al langer bezig en stond al bijna een half jaar stil. Met die 2,5 kilo staat de teller in totaal nu op -15kg. En dat vond ik dan weer een cadeautje voor mezelf waard! Ik kocht de Leprechaun van Ohm beads om mijn liefde voor Ierland altijd bij me te dragen en als kleine geluksbrenger.

XoXo,

Carolien