Colourful Creativity Blog

(Moes)tuinmaandag 7 juli

Het is wel weer eens tijd voor een tuinupdate. Ik werkte dit weekend weer een paar uur in de tuin, kocht nog wat nieuwe planten en zijn eerder ook al flink wat klussen gedaan.

Zaterdag waren we bij een kweker waar we vorig jaar in het voorjaar ook al eens waren. Toen nog bijna niets in bloei, maar nu… wow!!! Prachtig!

2014-07-05 11.31.51

En dan dit als eigen tuin… tsjah… verschil moet er zijn he?! 😉 Maar je ziet wel dat we er bijna zijn! De rozenboog hebben we als test opgebouwd, hij is duidelijk te hoog, dus we gaan nog een stukje van de poten afhalen.

2014-07-05 14.11.25

We namen wat leuke nieuwe planten mee van de kwekerij. Ik kocht vooral variaties van wat ik al had, zoals white meditation echinacea, witte agapanthus, hoge aruncus, roodbladige purperklokjes, 2 verschillende monarda’s voor bij de rode, witte en roze lavendel en nog 3 verschillende echinopsen en eindelijk een kamperfoelie!

gekochtenplanten

Ik deed ook even een rondje bloemen in close-up. We kochten ook twee prachtige rozen! Ze ruiken zo heerlijk! En zo mooi zo’n echinacea net voordat íe gaat bloeien “de belofte” 🙂

bloemencloseups

Ook is er nog groente, anders is het geen moestuin natuurlijk! We hebben flink wat bonen! Manlief bouwde een prachtige stellage zodat mijn courgette, komkommer en pompoen mooi kan klimmen. Middenin ligt nog een strookje snijsla 🙂 De tomaten in de kas doen het duidelijk beter dan erbuiten. Experimentje 🙂 Ze zijn bijna 2 keer zo hoog dan degene buiten de kas. Ben benieuwd wanneer de tomaten eraan komen. De paprika’s zijn nog erg klein dus ik ben bang dat die te laat gezaaid zijn. In de kuipen ook nog 4 komkommer/pompoen/courgette planten. Er benieuwd hoe dat het gaat doen in verhouding met in de volle grond! De radijs doet het goed, het eerste zaaisel kan ik volgende week oogsten denk ik en het tweede zaaisel gaan we zien wanneer dat kan. De rucola erna doet het ook goed!

groente

Genoeg onkruid ook, steeds als ik in de tuin loop pluk ik wat weg. Mijn vieze handen vrees begint wel minder te worden, ik heb gelukkig leuke nieuwe handschoentjes nu en ook fijne tuinklompen. Eindelijk! Kortom het tuinplezier groeit steeds meer 🙂

XoXo,

Carolien