Colourful Creativity Blog

(Moes)tuinmaandag 14 juli

Nou ja zeg, 2 weken op rij! Tuinseizoen he, er gebeurt genoeg in de tuin en ik vind het zo leuk! Ik loop dagelijks even een rondje, kijken wat er nu weer bloeit en groeit.

Ik ben elke keer zo blij om te zien dat er weer iets tot bloei komt wat ik vorig jaar geplant heb. Zo fijn om eer van je werk te hebben en dan ook nog te weten wat het allemaal is! 😀 Linksboven zie je Eupatorium, daarnaast mijn witte vlinderstruik, waar ik heel bang voor was dat hij was overleden. Hiephoi, hij leeft! Linksonder is de Crocosmia, die zat ook in mijn trouwboeket dus moest gewoon mee toen ik hem zag in het tuincentrum en rechtsonder is Bergamot, die ruikt zo lekker!

bloemen

Op het hoekje bij de schuur doen de bramen het goed, nog rood, maar hopelijk snel mooi donker! De eerste Japanse wijnbes heb ik al van de struik gesnoept, zo lekker! Je moet echt wel snel zijn, want er zijn regelmatig dieven die ze al ophebben voor ik de kans krijg… En de paarse klaproos, nu mooie sambaballen, de eerste zaadjes zijn al geoogst, mocht iemand interesse hebben, ik denk dat ik aardig wat zaad heb…

bramen_papaver

Een deel van de groente hier, mijn geschoten radijs, oeps… er kwamen nog 2 radijsjes af. Bij de volgende lading beter opletten, die staat al aardig hoog, dus ik hoop volgende week radijs te hebben. Daarnaast mijn Chinese bieslook in bloei, prachtig toch?! De pluksla zie je linksonder, nog heel even en we hebben weer lekkere sla. En rechtsonder de bloemen van de tomaat, ook die doen het goed!

groente_bloemen

En dan de eerste groente beginnetjes, komkommer, courgette en pompoen is nu duidelijk verschil in te zien. Als het goed is heb ik heel veel flespompoen (butternut). Jammie!!! En de boontjes natuurlijk, die komen er ook aan binnen nu en 2 weken!

Groente_vooruitzicht

En gisteren plaatsen we dan eindelijk definitief de rozenboog, stukje ingekort, alles vastgeschroefd en de wilde wingerd, ook weer een verwijzing naar onze bruiloft en de kamperfoelie gelijk geplant. Yeah I’m happy! 🙂

rozenboog

En dan ook nog even onze puberende poekies, ze kunnen ook heel lief zijn gelukkig, maar poeh wat een boefjes momenteel! Ik had ze al zo lang niet laten zien dus ik dacht laat ik dat toch eens even weer doen 😀

cats

Fijne zonnige week!

XoXo,

Carolien