Colourful Creativity Blog

Oh Amsterdam…

Amsterdam en ik, wij hebben een haat-liefde verhouding, vooral haat met een beetje liefde. Die stad waar mijn vader geboren werd en opgroeide. Die stad waar mijn man geboren werd, maar in mijn herinnering vooral die belachelijk drukke stad, waar ik als puber af en toe heen ging met mijn ouders een dagje uit. De Dam, Paleis op de Dam, Madame Tussauds, Magna Plaza, Kalverstraat, de Bijenkorf vooral voor mijn schoolspullen en blauwe of paarse haarverf… kortom Amsterdam voor de toerist. Heel erg leuk voor een dagje, maar oh wat was ik blij als de auto of de trein weer over de IJssel was bij Deventer! Weg uit de randstad, drukte, herrie en haast!

Maar hoe anders was dat vorig jaar, een workshop glasblazen in Amsterdam Zuid vulden manlief en ik zelf aan met een bezoekje Albert Cuyp en omgeving om vervolgens binnendoor/buitenom naar het Spui te gaan voor de ABC en Waterstones. De tram weer gepakt en naar station Zuid en aldaar langs de Starbucks en hop weer naar huis.

Heerlijk! Wat een andere sfeer! Gemoedelijk, geen gesnauw en geen toeristen die bij elke stap voor je neus stil blijven staan voor een foto. Dat was dus ook Amsterdam.

2014-08-08 09.10.33

Afgelopen vrijdag ging ik in mijn eentje lekker met de trein naar Amsterdam om daar een rondleiding te krijgen van een vriendin woonachtig in Amsterdam. Ik gaf wat dingetjes aan die ik wilde en zij maakte een route van zo’n 6 km. Lekker stukje lopen, hele dag de tijd voor. Het werd een geweldige dag, belachelijk veel geshopt, want ik slaagde bijna in elke winkel! En de toevoegingen qua lunch, thee en ff wat drinken en boodschappen halen waren echt geweldig. Wat een leuke stad kan Amsterdam zijn. Buiten de gebaande paden, we tikten ze af en toe even aan, maar kwamen er verder zo min mogelijk. Op Twitter en Instagram liet ik al wat teasers zien, maar hier even een volledige “shoplog”, gezien de vraag ernaar 😀

We begonnen aan de Rozengracht bij de plek voor schilder- en tekenspullen, van der Linde. Mijn kleurpotlodendoos is als een paar jaar zielig met enkele stompjes. Nu niet meer!

2014-08-03 16.37.22

Ik kon eindelijk de juiste potloden kopen na vele jaren zoeken! Ook zag ik op de website de doos met 80 potloden, gelukkig hadden ze hem niet, dus ik kan hem nog voor kerst of mijn verjaardag vragen.

Anders was de verleiding veel te groot geweest om die mee te nemen 🙂

2014-08-09 13.09.29

Vervolgens langs Kitch Kitchen, wat een kitch! Een leuke tafelzeil tas ofzo leek me best leuk, maar nodig, neuh dus het bleef bij kijken… ik leer het nog wel eens!

Het was wel tijd voor lunch ondertussen, dim sum! Wow wat lekker! Echt zo’n zaak waar je niet zomaar komt, nauwelijks toeristen, vooral heel veel Chinezen. Duidelijk dat dit een goede plek was. Het was echt genieten!

2014-08-08 13.30.10

We waren ook bij het Japanse winkeltje (en Roppongi, maar daar kocht ik niets). Ze verkopen er zoveel moois en leuks! Dus ik kwam met een ruime hoeveelheid gaaf origamipapier thuis. Mjah ook dat deed ik vroeger heel fanatiek, nu alleen nog om doosjes te vouwen voor chunks of krala’s om het leuk in te pakken en op te sturen en daar heb ik dus weer mooi papier voor 🙂

2014-08-09 13.07.32

We kwamen ook nog een geweldig kadowinkeltje tegen, Jarig heet het 🙂 Daar kocht ik een kadootje, maar dat ga ik niet showen, want we moeten het nog weggeven…

ABC, Waterstones en boekhandel werden ook bezocht, manlief tevreden houden en een handig naslagwerk voor snoeien in de tuin. Als je dan toch nog een boekenbon hebt, kun je hem maar beter leuk besteden!

2014-08-09 13.05.35

Toch ook de Kalverstraat heel even op geweest om de nieuwe dr. Martens winkel te bezoeken, goed excuus, ze zaten er net een krappe 4 weken! Deze gebloemde exemplaren vond ik echt geweldig, maar ze zaten me te strak, na 5 minuten zouden mijn tenen afsterven door bloedgebrek gok ik…

2014-08-08 15.04.26

…maar ik ging niet met lege handen naar huis! Zoals deze teaser foto van instagram al laat zien, ik had een prachtige nieuwe tas met Love my docs… and that is what I do! Want in die tas zit natuurlijk een nieuw paar docs!

2014-08-08 21.36.38

Tadaaaaah: Een paar dr. Martens in Smooth Purple! Zitten als gegoten, nog wel ff inlopen, maar oh wat ben ik blij met een passend paar ipv een paar een halve maat te klein! (iemand nog interesse in een paar metallic blauw maat 42? 🙂 ) En passende gele veters erbij, die ik nog even moet inrijgen 🙂

2014-08-09 16.28.43

Wolwinkels werden ook niet overgeslagen, de Afstap, waar ik vorige keer al Noro kocht, kocht ik nu Eucalan om het garen lekker zacht te maken. En bij Penelope’s crafts kon ik me niet beheersen en kocht ik 2 prachtige zachte strengen garen. Links voor sokken en rechts voor een lace sjaal, juist ja, breiprojecten, ieks, voor een haakster als ik leidt dat vaak tot een wipje of een ufo… maar nu heb ik er al projecten van gemaakt! Bij de kassa lagen wat lintjes, die ik ook niet kon weerstaan 😡

2014-08-09 13.10.42

Toen was het ‘s middags wel tijd voor een kop thee, bij Four leaves. OMG! Zen in het midden van Amsterdam, wat genieten zeg! En als de regen dan met bakken uit de hemel komt is het dubbel zo fijn! Lekker samen een stuk chocoladetaart gedeeld, want een heel stuk, nee dat is echt te machtig voor mij…

2014-08-08 17.26.31

Ik kon natuurlijk niet kiezen uit de ruim 100 theesoorten van de kaart, dus ik nam ook 2 zakjes thee mee om die thuis te kunnen proeven. Ik ging wel met een tot ziens, want zoals de eigenaar al zei, ik zie je vast nog wel vaker hier. He is very right! Wat een geweldige leuke plek!

2014-08-09 13.11.23

Toen op naar Marqt een biologische “supermarkt”. Gigantisch groot en zoveel lekkere dingen! Ik nam een chocoladecake mee voor mijn oma en de Belvoir ginger beer OMG! Onderweg ‘s middags hadden we dorst en kochten we ook zomaar in een klein zaakje een fles Fentimans Rose lemonade… samen op een bankje onder de paraplu… geweldig! De Tyrrell chips zijn dus hier nauwelijks te krijgen, dit kleine zakje nam ik mee voor in de trein. Maar ik moet nog wennen aan mijn nieuwe eetmanieren. Ik had genoeg aan mijn flesje water… lekkers is niet meer nodig. De bakjes hoemoes, baba anoesch en muhammara (oftewel Muhahahahaha evil laugh) nam ik mee, want dat was zo lekker! Avondeten was lekker makkelijk, Turks brood van de bakker om de hoek, olijven, kaas en deze bakjes… Gewoon van de Appie om de hoek in Amsterdam, hier ga ik bij de XL eens zoeken, maar ik vrees het ergste…

2014-08-09 13.13.01

Met al dat lekkers en leuks van deze dag, genoeg redenen om zeker weer terug te gaan nog naar Amsterdam! Die stad waar de vooral haat met een beetje liefde omslaat in liefde met een klein beetje haat…

En misschien komen we dan ook toe aan het breien van sokken, want ik kwam nu net verder dan het uithalen van mijn eerste poging tot opzetten…

XoXo,

Carolien