Colourful Creativity Blog

Vakantie 2014 #2 – Haarlem

En dan dus Haarlem. Ik was er nog nooit geweest, maar toen ik vertelde dat we er naartoe gingen was iedereen om me heen enthousiast. Zo’n leuke stad oh zus, oh dit, oh zo, en ja dat ook! Duidelijk, goede keus dus πŸ™‚

Ik snap het helemaal nu hoor, want ook ik werd een klein beetje verliefd op deze stad in de randstad zonder randstad drukte. Wat heerlijk zeg, rustig, mooie doorkijkjes, prachtige oude panden en uiteraard geweldig leuke winkels! Bereid je vast voor op heel veel foto’s!

We parkeerden onze auto niet in het centrum, maar bij Spaarnwoude, ideaal. Naast de Ikea en naast het spoor.

2014-09-11 10.43.51

We begonnen met een lekker kopje thee met een stuk carrot cake bij “Bij Babette“. Echt een aanrader! Een Engelse tea room met alleen maar lekkers!

2014-09-11 11.06.13

De Lush! Een groot gemis in Enschede, welke stad ik ook naar toe ga, als er een Lush is moet ik even naar binnen.

IMG_5986

En dit superschattige thee en koffiewinkeltje, De Kale Jonker, met prachtig Bunzlauer serviesgoed… helaas heb ik al genoeg theepotten en mag er niets meer bij, maar anders wist ik het wel!

IMG_5990

En dan kan het natuurlijk niet missen, de wolwinkels moeten ook bezocht! Breien enzo als eerste, prachtige winkel, licht en ruim. Wat een mooie winkel en wat een boel moois ook in die winkel! πŸ™‚

IMG_6002

En om de hoek daar sta je dan toch even heerlijk te genieten van dit uitzicht en de mooie oude lantaarnpaal!

IMG_6009

En nog een wolwinkel, hier maakte mijn hart echt een sprongetje, zo’n supertoffe winkel, Wol! Alles is gelijk gezegd, want Wol is wat er te koop is, echte mooie wol, sokkenwol, lace, zijde, echt alles voor de Γ©chte wolliefhebber! Ik was er ruim een uur binnen, zo gezellig was het en ik ben straal vergeten binnen foto’s te maken… zucht vrouwen en hun wol, dat kan alleen nog maar kleppen dan. Maar het heeft als het goed is wel tot een leuke samenwerking geleid, binnenkort meer daarover!

IMG_6010

Mooie muurschildering zomaar ineens, met een tekst die me zeer aansprak!

IMG_6016

‘s Middags hadden we aardig zere voeten van al dat lopen dus even lekker wat gedronken en dadeltaart gesnoept bij “STAAL”. Ook een enorme aanrader, precies waar ik naar op zoek ben in Enschede, biologisch, hip, lekkere loungy plek om te lezen of te haken/breien.

2014-09-11 16.01.56

Dit vond ik ook echt heel erg mooi, zo al die daken, echt een immens bouwwerk!

IMG_6039

Tot slot besloten we te gaan kaasfonduen bij In ‘t Goede Uur. Wow, zo lekker en zo machtig! Bij lange na kregen we het niet op, de eigenaresse had zoiets van maar als je nou nog rustig een uur blijft zitten? Nee, vol = vol, sorry!

2014-09-11 17.33.14

En dan de shoplog! Bij bakkerij van Vessem haalden we een soort ontbijtkoek op basis van spelt voor mijn oma en voor onszelf namen we de powerbars mee op basis van gepofte spelt. Lekker!!! Nu baal ik extra dat Haarlem zo ver weg is! Dat wordt dus wat uurtjes in de keuken stoeien om zelf zoiets te maken πŸ™‚

IMG_6055

Bij de Lush haalde ik een shampoobar Karma Komba. De Veganese kreeg ik om uit te proberen πŸ™‚

IMG_6082

Bij Wol! haalde ik deze prachtige strengen, 1 streng HPKY Donegal Sock Yarn en 2 strengen Manos del Uruguay lace.

IMG_6089

Bij Breien enzo haalde ik een bol sokkenwol en wat Scheepjes Stonewashed om samen met de aqua blauwe Stonewashed van de haakmee(t) een soort van Sas-tas te maken.

IMG_6093

Ook kocht ik bij Breien enzo een Namaste rondbreinaalden opbergtas. Eindelijk geen rondslingerende naalden meer! En netjes in te delen per maat, aangezien dat niet altijd op de naald staat, erg fijn!

IMG_6095

En tot slot hebben we de Flying Tiger ook net overgeslagen πŸ™‚ Die mis ik hier ook! Mooie documentenmappen, je ziet nu bijna alleen zwart, maar de harmonica binnenin is een regenboog! Yay! En twee fijne notitieboekjes in fijne kleurtjes en een mooie stoffen tas. Als ik toch voor een tas moet betalen, dan graag een duurzame die lang mee gaat.

IMG_6103

Zo dat was een flinke hoeveelheid foto’s. Als je helemaal tot hier gekomen bent, chapeau! πŸ™‚

XoXo,

Carolien