Colourful Creativity Blog

Handwerkbeurs Zwolle

Al weer andere halve week geleden was ik met mijn moeder en schoonmoeder in Zwolle op de handwerkbeurs. Vooraf allemaal websites van standhouders bekeken, queue lijstje van Ravelry erbij, wat wil ik allemaal maken, wat wil ik allemaal kopen. Ik had een mooi lijstje gemaakt, want anders ken ik mezelf, als echte yarnaddict koop ik dan gewoon alles wat los Ên vast zit zonder plan en dan ligt het in de overvolle bakken op zolder… Dat ging dus niet gebeuren!

Na een wandeling achter de andere dames aan kwamen we bij de hal aan, een flinke rij voor de deur bij de kassa, maar ik had online kaarten dus we konden zo door lopen naar de garderobe. Jassen uit, lekker zonder die warme dingen rondlopen in de hal was echt heel fijn! Want warm was het binnen al als je in een t-shirt liep. We neusden, keken, kochten en kochten ook veel niet.

Een van de favoriete wolstands was die van Dutch Wool Diva, sowieso is de hele familie fan van haar garen, lekker zacht, breit en haakt heerlijk en in zulke mooie kleuren! Hier zie je de diva zelf met mijn spintol! Ik heb hem nog niet, maar volgende week met mijn verjaardag hoop ik hem te krijgen van mijn schoonmoeder 🙂

2015-02-12 13.04.58

Na een paar uur waren we toch wel enigszins munt, vooral de moeders. We hebben niet eens alles gezien, want we hadden geen boekje met plattegrond en gingen behoorlijk kris kras door de hal. Ach ja, volgende keer weer! We kwamen alsnog met tassen vol thuis, zoals je kunt zien:

2015-02-12 16.42.57

En dit zat er allemaal in die tassen 😀 Zoals je ziet het lijstje ligt erbij, ik heb me heel goed eraan gehouden en een deel heb ik niet meegenomen omdat ik het niet kon vinden.

2015-02-12 17.16.11

Ik kocht vooral veel ongeverfd garen, omdat ik zelf wil gaan verven. Van alles wat om te voelen wat ik het prettigst vind en dan kijken of ik het zo leuk vind dat ik wat wil verkopen. Of dat het me zo hebberig maakt dat ik alle kleuren zelf wil houden, zelfkennis, nee hoor 😉

Qua queue projecten de tardis-sokken voor manlief, een bol Zauberball van Schoppel voor sokken voor mezelf. En dan nog 2 ongeplande sokkenwolletjes omdat ze zo mooi waren. Kortom valt best mee vind ik zelf! Het geen wol-koop plan voor 2015 had ik al in de prullenbak gegooid, omdat ik merk dat ik voor breien totaal ander garen nodig heb, dan voor haken. Mutsen moeten bijvoorbeeld van dikker garen, terwijl ik alleen dun garen heb. En ik neig steeds meer naar dure mooie wol, een garen snobje zullen we maar zeggen. De tijd van zoveel mogen garen voor zo min mogelijk geld is wel voorbij 😉

Fijne zondag nog! Binnenkort meer stash uitbreiding, want ik ging ook nog in Rotterdam shoppen vorige week 😉

XoXo,

Carolien