Colourful Creativity Blog

Big girls…

De afgelopen tijd gaat het eigenlijk best goed met mij, ik zit redelijk goed in mijn vel, pak dagelijks mijn föhn en mijn make-up tasje erbij. Trek mijn leuke kleren uit de kast ipv de slonzige en dat doet een mens goed. Mij in ieder geval. Manlief en ik wandelen veel voor onze beweging en om toch te proberen iets af te vallen. Dus zo deden wij dat vanavond ook weer. Ik was al lichtelijk gefrustreerd door wat dingen die tegenliepen vanavond, dus dan maar gewoon even alles uit je handen laten vallen en een blokje om.

Lately I’m feeling quite okay, I’m getting friends with my body, picking up my hairdryer every day and my make-up. Putting on my best clothes instead of my joggings and it really helps. At least for me. DH and I walk a lot for our exercise and to try to loose a little bit weight too. So we went out tonight too. I was quite frustrated already by what happened earlier tonight, so then just let everything go and take a walk.

Maar tijdens het blokje om werd het er niet beter op. Op een voetpad kwamen vier ongeveer 16-jarigen ons tegemoet op twee fietsen. Slingerend en luid giechelend, alles prima, ze mogen er niet fietsen, maar we gingen toch maar even aan de kant. Krijg ik toch vanuit de verte achter mijn rug nageschreeuwd “Wat ben jij dik!” Pardon! Ik was te verbaasd om te reageren. En daarbij waren de dames uiteraard al veel te ver weg, want anders had ze dat natuurlijk nooit gedurfd…

But today during our walk it didn’t get better. On the sidewalk there were four 16-ish girls coming our way on two bikes. Giggling loudly, all okay, they shouldn’t bike there but okay, we’re stepping aside. Are they shouting at me behind my back “You are really fat!” Excuse me! I was to astonished to respond. And also the ladies were, of course, to far away, because otherwise she wouldn’t have dared to do so…

Ik moet zeggen dat ik door al het pesten van vroeger mijn oren bijna nooit uit heb op dat gebied, toen ik het even later aan manlief vertelde gaf hij toe totaal niks gehoord te hebben. Toch kan ik hier niet zeggen dat het aan mij ligt. Ik ben inmiddels 8 kilo afgevallen, wandelen en sport bijna dagelijks, let goed op mijn voeding. Alles wat deze dames niet kunnen zien van buiten. Daarom baal ik er zo van, laat mensen verdorie in hun waarde, ook als je hersenen nog niet volgroeid zijn. Ik ging op internet even op zoek naar leuke plaatjes voor bij dit bericht en ook quotes die ik kon gebruiken. Ik kwam deze link tegen met hoe te reageren op dergelijke kwetsende uitspraken: http://twiggiessis.wordpress.com/2008/09/12/hoe-reageren-op-kwetsende-opmerkingen-over-dik-zijn/ Er staan echt geniale reacties tussen!

I have to say that because of all the bullying that happened when I was young my ears are always open for these comments, when I asked DH he admitted that he hadn’t heard anything. Still I have to say it wasn’t me. I lost 8 kilo’s, I walk and exercise almost every day, I mind what I eat. None of this is visible for these ladies. That’s why it hurt so much and why I got so angry, leave people be, even if your brain is not fully grown. I went to search on the internet for nice pictures to go with this post and quotes I could use. I found this link (in Dutch) with how to respond to such statements: http://twiggiessis.wordpress.com/2008/09/12/hoe-reageren-op-kwetsende-opmerkingen-over-dik-zijn/ there are some very good ones!

En dan moet ik natuurlijk wel eindigen met de positieve kant, ik ben zo sterk dat ik hier geen eetbui van gekregen heb. En dus weer een flinke stap verder ben in die ontwikkeling. En zeker nu ik dit zo opschrijf, merk ik dat de frustratie wegtrekt en ik de dames vooral erg dom vind. En daarom tot slot ook een van mijn favorieten instant vrolijk liedjes…

And of course I have to end with a positive note, I’ve come so far that I am now so strong that I didn’t binge. So I made a big step there. And also with writing this down, I notice how my frustration fades and I can only think that these girls were very stupid. And therefor I’m ending with one of my favorite “makes me happy” songs

 

Follow on Bloglovin