Colourful Creativity Blog

Blooming flower cushion – Tadaaah!

dooswol

Op de blog van Attic24 zag ik een tijdje terug een prachtig kussen voorbij komen, haar zogenaamde blooming flower cushion. Toen mijn moeder mij vroeg of ik voor haar een kussen wilde maken voor haar 60e verjaardag, mooi en kleurrijk en het liefst rond, wist ik gelijk wat ik moest maken. Samen zochten we de wol uit, dat werd Drops Muskat, een prachtige glanskatoen. Die ook ietsjes dikker is, waardoor het lekker snel weghaakt 😉

At Attic24’s blog I read about a beautiful cushion a while back, her so called blooming flower cushion. When my mom asked if I wanted to make her a cushion for her 60th birthday, pretty and colourful and preferably round, I knew what to make. Together we shopped for the wool, and it was Drops Muskat, a beautiful Egyptian mercerized cotton. And a bit thicker, so very nice quick crocheting 😉

cushion7

cushion6

cushion10

cushion5

cushion4

Bloomingflowercushion

De foto hierboven liet ik al eerder zien, de 2 losse cirkels. Ze hebben een tijdje moeten wachten, maar toen ik bij Ikea een oranje vierkant kussen zag, wist ik het. Ik heb de hoes opengemaakt, de vulling eruit gehaald en een cirkel uitgeknipt. Even onder de naaimachine door, laatste stukje open laten en de vulling er grotendeels weer inschuiven. Laatste stukje nog dichtnaaien en klaar is het binnenkussen!

This photo I showed before, the 2 circles. They’ve waited a while, but then I got to Ikea and found a very nice orange square cushion. I opened it, got out the filling and cut a circle of the cover. I got my sewing machine out and sewed it almost around. Stuffed the filling back and then sewed it close and ready is your inner cushion!

naaien1

naaimachine1

cushion9

Nu nog dichthaken!

Only crocheting both circles together

cushion8

cushion

Daar is íe dan, bij ons op de bank nog even. Manlief vond hem zo mooi dat ik binnenkort voor onszelf ook maar aan de haak ga… Ach ja een mens moet bezig blijven toch? 😉

There it is, on our couch for a little bit. DH loved it so much that I will start to make one for us soon… oh well, you have to keep busy right? 😉

cushion1

cushion2

Mijn moeder was er heel blij mee, dus ik kan me nu richten op het het kussen van mijn schoonmoeder 🙂

My mother loved it, so now I can go on with the cushion for my mother in law 🙂

XoXo,

Carolien