Colourful Creativity Blog

Orvelte

Vorige week had ik het geluk dat ik er even 2 dagen tussenuit mocht. Mijn lieve vriendin Nathalie kreeg een cadeautje, omdat ze al flink wat jaren bij dezelfde baas werkt en zij wilde dit vieren met haar vriendinnen! Dus met 6 dames gingen wij 2 dagen naar Orvelte waar Nathalie een heel mooi programma voor ons geregeld had. Voor wie niet weet wat Orvelte is en waar het ligt, het is een museumdorpje in Drenthe vlakbij Beilen. Echt heel erg leuk, allemaal leuke originele winkeltjes, schapen, originele elementen…

Last week I was very lucky to be able to have a 2-day vacation. My dear friend Nathalie got a gift, because she works for the same company for quite some years now and she wanted to celebrate with her friends! So together with 6 ladies we went to Orvelte for 2 days, where Nathalie planned quite some nice things to do for us. Orvelte is a small museum village in Drenthe, close to Beilen. It’s really great, all those little original shops, sheep, beautiful original elements…

Orvelte1

Nadat we aangekomen waren bij de B&B (de Sloaperij, echt een aanrader!) hebben we een huifkartocht gemaakt door het Drentse land. Echt super, ik ben natuurlijk Twente gewend en dus ken ik wel groen en rust, maar toch is Drenthe weer anders. We kwamen door roggevelden en uiteindelijk op een mooi punt met een echte ouderwetse boerderij.

After arriving at the B&B (de Sloaperij, really a great place!) we made a tour with a covered wagon through the beautiful countryside. It was really great, even though in Twente where I live I’m used to the green and quietness, still Drenthe is something else. We came through rye fields and eventually at a great spot with a very old farm.

cadeautjes

Terug in het dorp hebben we lekker rondgesnuffeld en een paar cadeautjes gekocht voor het thuisfront. En aangezien wij het natuurlijk allemaal helemaal super vonden dat Nathalie dit geregeld had voor ons allemaal, hebben wij mooie cadeautjes voor haar gemaakt. Een tijdje terug liet ik op Twitter een foto zien van 2 bolletjes groene wol die gevacumeerd waren. De kleur was daardoor minder duidelijk, maar dat was ook de opzet, omdat ik weet dat Nathalie meeleest. Het moest natuurlijk wel een verrassing blijven, dus haakte ik in het geheim een ponchette voor haar. Die kan ik hier dus eindelijk showen! Ik wist dat het haar kleuren waren, omdat zij vrijwel hetzelfde kleurenpallette heeft als ik en hij paste dus ook perfect bij haar ketting! Verder kreeg ze prachtige kettingen, een herinneringsplakboek en een geweldig schilderij! Kortom we hebben haar flink verwend en op haar beurt had ze dan ook nog weer cadeautjes voor ons! Een pot voor kleine krabbeltjes en positieve dingen die je dan op oudejaarsavond kunt nalezen. Ik zag hem rond de jaarwisseling al eens en vond het een super idee, maar je kent het wel, het verdwijnt weer in de enorme berg creatieve ideetjes… hier een linkje naar vele mooie uitwerkingen van dit idee: http://pinterest.com/search/pins/?q=memory+jar

_Back in the village we looked around in the shops and bought some gifts to take home with us. And since we all loved it that Nathalie took us and arranged it all, we made some nice gifts for her. A while back I showed a photo on Twitter with 2 skeins of green yarn, that were packed quite well. The colour was less visible, which was my point, since I know that Nathalie would see it. It had to stay a surprise of course, so I secretly crocheted a ponchette for her. And now I can finally show it! I knew it were her colours, because we have almost the same colour pallette and so it matched her necklace perfectly! She also got beautiful necklaces, a scrapbook and a great carved out picture! We really spoiled her, but she even had gifts for us! A jar for short messages and positive things, which you can read at new years eve. I ready about it around new years and loved the idea, but as you all know, it just gets put on the big creative to do list… so here a link to many nice ways to use this idea: http://pinterest.com/search/pins/?q=memory+jar_

eten_orvelte

We hebben echt heerlijk gegeten, ‘s avonds had ik een dagschotel met een houthakkersteak met honingmosterdsaus, frites en salade. ‘s Morgens een geweldig lekker ontbijt en ‘s middags Drentse stoet met nagelhout, ham en serranoham.

Jammie jammie!

The food of those two days was great, in the evening a nice dish of the day, in the morning a great breakfast and in the afternoon a piece of local bread with 3 kinds of meat. Yum Yum!

glasblazen

En dan natuurlijk het hoogtepunt, glasblazen in glasblazerij Hotmarks! Echt supergaaf om eens groter werk te doen. We weten natuurlijk wat warm glas doet, maar op z’n enorme “mandrel” is het toch wel wat anders. We maakten allemaal een presse papier, die we vormden met natte kranten. Het glas werd hiervoor uit een smeltoven gehaald, dat hoefden we niet zelf te doen, we mochten het wel zelf in de frit dippen en vervolgens insmelten en daarna dus vormen, terwijl er steeds laagjes glas omheen gedaan werden. Echt bizar hoe dat kan met alleen maar krantenpapier en water! Zaterdag kan ik hopelijk het resultaat bewonderen! We kregen daarna ook nog een demonstratie hoe een schaal gemaakt werd. Ook zoiets gaafs hoe een bol door rond te draaien een platte schaal wordt.

Het waren echt 2 onvergetelijke dagen! Onwijs bedankt nogmaals Nathalie! En uiteraard ook de andere dames voor de gezelligheid en buik- en kaakpijn van het lachen! 🙂

_And of course the best part, glass blowing in glass studio Hotmarks! That was really awesome, to work bigger than we are used to. We all know what hot glass does, but on such a big “mandrel” is quite something else. We all made a presse papier, which we formed with wet papers. The glass was taken out of a melting oven, we didn’t have to do that ourselves, we could dip it in frit and let it melt in and then the shaping, while more glass was added in steps. Really strange how you can do all that with just news papers and water! Saturday I hope to see the result! We also saw a demo of a bowl. Really amazing how a blob of glass gets a flat bowl by spinning.

It were 2 amazing and unforgettable days! So thank you again Nathalie! And of course thanks to the other ladies for the company and tummy and jaw pain of laughing! 🙂

XoXo,

Carolien