Colourful Creativity Blog

Week 25

foto1

De week begon weer met een mooie inzichtkaart… duidelijk toch?! Ik had al een tipje van de sluier gelicht over de edelsteentherapie, ik dacht laat ik de stenen eens laten zien. Rechtsboven zie je een deel van de verzameling stenen die ik de afgelopen maanden heb gedragen. Daaronder de nieuwe steen die ik kreeg, aventurijn, gelijk maar meerdere, want dat kan is groot dat ze deze week kapot gaan of op raken… dat belooft dus wat voor de komende week. En ik kocht een cadeautje voor mijzelf! Een Trollbead waarvan ik wist dat deze al “retired” is, overal uitverkocht en limited edition dus niet meer te krijgen. Bij de juwelier waar ik binnen liep was deze er nog, incl. boek in een mooie cadeauverpakking. En ook nog voor de normale prijs! Je begrijpt, die kocht ik gelijk zonder na te denken 🙂 Ik moet nog even bedenken wanneer ik hem mag uitpakken, dan zal ik hem zeker showen!

warmte

Het was afgelopen week een heftige week. Met 2 dagen bloedhitte, waar ik geen fan van ben. Maar ook heel veel vervelende stressvolle gebeurtenissen. Dat had z’n weerslag op mijn gezondheid, woensdag was ik ziek, buikgriepachtig. Ik ben thuis gebleven van werk en heb deze dag vooral op de wc doorgebracht. Tussendoor knuffelen met de katjes die op bed bij mij kwamen om naar de heftige regen te kijken. Ik trok wel lekker mijn maxi dresses aan, zoals je kunt zien is de olijfgroene echt super geworden! De katten zochten de koelte op in de hal, op de stoel die weggegooid moest worden. Ik haakte woensdag nog een stukje aan de grote beddensprei, maar dat was toch net iets te warm op schoot.

eten

De warmte had ook z’n weerslag op het eten. Veel salades en simpel! En lekkere fruitsmoothies en spa of water met schijfjes citroen en/of sinaasappel, heerlijk verfrissend!

binxutrecht

Één van de stresspunten was dat we met Binx naar Utrecht moesten weer. Maandag hoorden we dat we donderdag al terecht konden voor de CT-scan. Binx lag op de heenweg in de auto lekker op mijn schoot en in Utrecht aangekomen was hij weer fijn aan het flirten met alle dames die maar wilden kijken naar onze knapperd, receptionistes, hondeneigenaren, co-assistenten… We kregen een soort intake met vragen en een uitleg wat er ging gebeuren. Vervolgens werd Binx opgehaald uit de wachtkamer en manlief ging mee om te kijken hoe dat nou gaat zo’n narcose. Snel dus, spuitje erin en drie, twee, één, oogjes die dichtvallen. Binx kreeg toen een otoscopie, een ooronderzoek, maar dit bracht niet gelijk opheldering. Dus toch een CT-scan, hieruit bleek dat er nog vocht in het oor zat. Waarschijnlijk restvocht van de ontsteking. Geen poliepen, geen operaties, niets nodig! Alleen nog 4 weken antibiotica ter voorkoming van een nieuwe ontsteking door het vocht. Hiep hoi, goed nieuws!!! Terug in de auto was meneer duidelijk van slag, onderweg onweer, veel harde regens en hij kon z’n draai niet vinden. Na een tijdje dacht ik laat ik hem eens op de bak zetten en ja hoor, meneer moest plassen. Daarna ging hij redelijk rustig op de hoedenplank liggen naar buiten kijken 🙂

nat

We waren donderdag precies op tijd thuis, want anders was onze huisreis wat langer geworden. Het hoosde enorm en de straten in en rond Enschede stonden flink blank. Gelukkig zaten wij warm en droog binnen. Achterin onze tuin hadden we wel weer een tijdelijke vijver… hopelijk is dat met de aanleg van ons nieuwe terras over! Binx was na z’n bezoekje aan Utrecht al weer redelijk bijgekomen, hij was al weer aan het boeven door op het hengsel van een tas te gaan kauwen! En Leia, die heeft een nieuwe hobby, het sabbelen op mijn oorlellen en de moedervlek op mijn want! Het geluid dat dat maakt is onbeschrijfelijk… smak, smak, smak… alsof ze hoopt dat er melk uit komt 😡 En af en toe doet ze hap! AU! En verder gaat dat niet zachtzinnig zoals je kunt zien aan de niet zo charmante foto, pootjes en nagels gaan gewoon in mijn neus als het moet.

aardbeirabarber

Onlangs kreeg ik van een vriendin een ruime kilo rabarber mee, nu maakte ik vorige week al de rabarbermuffins, maar ik wilde nog meer. En dat deed ik afgelopen week. Ik maakte aardbei-rabarber jam, waarvan ik eerst dacht dat het niet stijf genoeg zou zijn, bleek dit na het volledig afkoelen gewoon perfecte jam! Ik ben zo blij, mijn eerste zelfgemaakte jam! Met de rest van de rabarber maakte ik rabarbersiroop, naar het recept van Aafke, echt superlekker! In spa rood, water, maar ook ginger ale! En dit jaar doe ik niet zuinig met de fles, want dan gaat het alleen maar kapot. Vorig jaar was ik te zuinig en zat er ineens schimmel in de fles. Gaat me nu dus niet gebeuren! 🙂

En natuurlijk moet ik nog even trots vertellen over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bloggen. Ik schrijf namelijk vanaf vandaag voor Marlevi.nl! Dit is de blog van Leontine, waar ik onlangs een leuke prijs gewonnen heb. We hadden al vaker wat contact gehad en ze kon wel wat hulp gebruiken, dus vandaag mijn voorstelbericht en binnenkort een leuke DIY blog. De verdere invulling gaan we nog bepalen, maar ik ga me ook zeker op beauty en looks richten!

XoXo,

Carolien

Ps. I have no clue how many English readers I have, and since I don’t hear from any of you, I’m just writing in Dutch this time. Speak up if you want a translation, otherwise I’m going Dutch only again…