Colourful Creativity Blog

Moestuinmaandag 1 juli

Door de drukte is er deze week weinig gebeurd in de tuin. Maar gelukkig hebben veel plantjes ons niet nodig om te groeien 🙂

kruiden

Bij de kruiden was er een verrassing, de bieslook die ik kocht in de supermarkt en in een pot zette was morsdood… Ik vond het raar en wilde dus kijken of hij nou verzopen was of verdroogd. Het blijkt geen van beide. Ik vond al dat ik veel zwarte vliegjes in huis had nadat ik de bieslook gekocht had. Ze kwamen dus uit de pot en hebben onderin aardig huisgehouden. Gelukkig groeit mijn zelf gezaaide bieslook ook eindelijk, samen met de salie en munt hebben ze deze week een goeie sprong gemaakt! De chocolademunt en paarse basilicum doen het ook heel goed.

groente

De groente blijft ook verrassen, vooral de komkommer, ze lijken half dood en toch komen er ineens bloemen in! Prima, leuk experiment dus voor mijn eerste jaar zelf groente kweken. Worteltjes groeien ook een beetje en de radijs groeit ook door. De pompoenen zijn ook flink gegroeid en die ga ik deze week verpoten. Ik heb mooie grote potten gekocht voor de volgende stap en ik ga er 2 bij mijn oma in de tuin zetten. De tomaten zijn ook weer een stuk de lucht in gegaan, maar het was inmiddels te donker om ze op de foto te zetten, die moeten ook iets meer ruimte hebben vrees ik. Een ritje tuincentrum zullen we dus ook nog moeten maken deze week 😉

bloemen

En de bloemen, zo wat een sprongen zijn daar gemaakt! Viooltjes in bloei, knoppen in de marigold 🙂 En de hosta’s bijna in bloei! Ook zie je de planten uit de oude tuin, ze staan in kuipen of gewoon op de grond, ze leven bijna allemaal nog. Ik geloof dat alleen de hortensia het niet overleefd heeft. Ach ja, geeft ook weer ruimte voor iets nieuws toch? 🙂 Nu hopen dat het mooi weer wordt deze week, dan kunnen we ook nog even in de tuin graven en het klaar maken voor het terras. Zou fijn zijn als het eindelijk zover is dat we de volgende stap kunnen zetten!

Moestuinmaandag is een initiatief van Hollandse klei.

XoXo,

Carolien