Colourful Creativity Blog

Moestuinmaandag 15 juli

Een prachtige week is om en er is veel gebeurd! Ik heb enorm genoten van het in de tuin zitten en genieten van het mooie weer, maar er is ook heel hard gewerkt 🙂

achter

Allereerst in de achtertuin, het achterterras is afgegraven, 30 cm diep. Dat hoogteverschil zie je wel! De stratenmaker is langsgeweest, we moeten nu 2 kuub wit zand halen om het op te hogen. Dan ligt ons terras lekker stabiel straks 🙂 Tijdelijk ligt er nu een soort trapje, werkt perfect, zo gaan we het denk ik straks ook doen met de aansluiting van het pad op het terras, gewoon een trapje. Daarnaast dus een enorme berg grond, die wordt over de tuin verdeeld voor de borders. Met een beetje goede wil is het niet teveel, maar precies goed en hoeven we dus niets af te voeren.

bloemen

De bloemen bloeien prachtig! De dahlia en de zonnebloem gingen open en ook de marigold bloeit. Ik heb ook hard gewerkt om allemaal bloemen om te potten in grotere potjes. De sierpeultjes zette ik in de tuin. Gewoon even een hoekje vrijmaken en erin. Ik heb ze nl. alleen maar voor de bloemen gezaaid, zodat ik die straks op de vaas kan zetten, dus als het dan tussen het onkruid moet groeien is het niet zo erg. De lelie heeft ook grote knoppen en de vlinderstruiken zitten ook mooi vol. De annabelle groeit zowel voor als achter heel mooi en dat terwijl het zulke dunne twijgjes waren.

groente

De groente is ook verpoot. De tomaten hebben meer ruimte gekregen en een deel ervan is ook al verhuisd, mijn moeder en mijn oma hebben een pot staan nu. 13 planten waren toch wel erg veel voor ons alleen 😉 De sla groeit ook goed, ik weet dat het te dicht op elkaar staat, maar als ik het aanraak breekt het al bijna, dus ik durf het niet te verpoten. 1 pompoen staat in de voortuin, 1 in een pot. En 1 dus in mijn “vierkante meter tuin” 🙂 Ik heb gewoon 1 m2 geclaimd, onkruid eruit gehaald, zak met tuinaarde erdoor gemengd en de groenteplanten in de tuin gezet. Het lijkt erop dat ze het wel naar hun zin hebben. De grotere pot wortels groeit goed door en ook de kleintjes. De bloemkool is nog even de vraag, ze staan dicht op elkaar, maar zijn ook heel teer. Dus als het nodig is, verplaats ik ze alsnog wel.

kruiden

De kruiden staan allemaal bij elkaar, ik heb ze nog niet verpoot, omdat mijn armen na het werken onder de bultjes (eczeem-achtig) zaten en mijn handen stuk waren. Je ziet mijn nagels, niet echt geschikt momenteel voor mooie nailart tutorials. Maar even weer sparen en laten groeien en ik moet nog eens op zoek naar mooie dunne handschoentjes…

XoXo,

Carolien

Moestuinmaandag is een initiatief van Hollandse Klei.