Colourful Creativity Blog

Moestuinmaandag op dinsdag

Moestuinmaandag op dinsdag dit keer. Alles gewoon even een dag opgeschoven 🙂

beestjes

Allereerst een foto van hoe mooi de bloemen dieren aantrekken! Prachtig toch die vlinders!

groente

Helaas brengen ze ook rupsen mee, en mijn bloemkool wordt dus al opgegeten voordat íe de kans krijgt te groeien 🙁 De eerste komkommer is gespot, ik wist niet dat die dingen stekels hadden! Mijn hemel wat prikt dat ding! De pompoenplanten zitten flink vol met bloemen, dus ik gok dat we heel veel pompoen eten in de herfst/winter. Toch eens verdiepen in alle mogelijkheden en hoe je ze goed kunt bewaren 🙂 En je ziet wortels, maar ik weet eigenlijk niet wanneer ik ze eruit kan halen. Denk dat dat toch wel bijna kan, of niet?

bloemen

Ondanks de warmte en buien is er weer even hard gewerkt. Zoals ik gisteren al liet zien was de achtertuin een waterbende, waar ik best een beetje boos over was. Gelukkig trok het water snel weg en konden we de 2 kuub zand redelijk vlot naar achteren kruien. We kregen ook een beetje hulp erbij!

En de bloemen, oh wat ben ik blij met de Annabelle! De bloemen zijn gigantisch, dusdanig dat er zelfs eentje afgeknapt is onder z’n eigen gewicht en de wind. Die staat dus te pronken op de vaas nu 🙂

Het is groeizaam weer, de pompoen groeit bijvoorbeeld met de dag, dus ik ben heel benieuwd hoe de komende week gaat zijn!

XoXo,

Carolien