Colourful Creativity Blog

Moestuindinsdag 6 augustus

De moestuin weer op dinsdag, ik denk dat ik op maandag mijn week in foto’s ga doen en 2 berichten op 1 dag is ook zo raar. Dus dan alles maar opschuiven toch?!

Er viel aardig wat te beleven in de moestuin deze week! Rupsen, vlinders en oogsten!

bloemkool

De bloemkool zit echt vol rupsen, manlief heeft even z’n best gedaan met plukken. Maar 2 dagen later zitten er weer gigantische rupsen op… zucht. Naja jammer dan.

groente

De rest van de groente gaat wel aardig. Nog steeds veel bloemen, weinig vrucht, 2 tomaatjes bijvoorbeeld en 3 mini komkommertjes zitten er nu aan. En qua komkommer, ik heb wel al de eerste komkommer geoogst! Lekker dat íe was… ik was bang dat het misschien een augurk was gezien de stekels, maar nee, gelukkig niet. De wortels heb ik ook eruit gehaald, omdat ze van boven heel groot leken, maar het was dus niet echt heel groot. Waarschijnlijk toch te lang in een potje gezeten, waardoor ze niet in de lengte konden groeien. Volgend jaar lekker in de volle grond 🙂

overig

De lupine staat in bloei, de wijnbes heeft vrucht, maar staat dusdanig dat ik niet kan plukken 🙁 En hem nu verplaatsen en in de grond zetten durf ik niet. Ben bang dat het dan mis gaat.

De munt woekert lekker door en begint in bloei te komen en de basilicum bloeit al… oeps :-S Ach ja, ik pluk door van de stengels die niet bloeien. En probeer daar de top van in toom te houden. Sowieso zit de basilicum vol gaatjes, dus ook daar vast weer een beestje dat zich eraan tegoed doet 🙁

Ik vind het allemaal niet zo erg, veel goeie lessen voor volgend jaar, we zijn tenslotte nog maar beginner 🙂

XoXo,

Carolien