Colourful Creativity Blog

Moestuinmaandag 26 augustus

Het groeit goed in de moestuin, beetje regen, beetje zon, afgelopen week was duidelijk groeizaam. Deze week met veel zon hopelijk ook weer, alleen moeten we nu water geven welke dag 🙂

puinhoop

Nog maar een paar dagen en dan kunnen we na lang wachten eindelijk verder met de tuin. We kijken er zo naar uit! Vandaag dus hopelijk de laatste foto’s van de puinhoop met onkruid die wij onze tuin noemen ^^

bloemenkruiden

De bloemen bloeien leuk door, het is leuk om het zo in potten uit te proberen dit jaar, volgend jaar zaai ik het gewoon door elkaar in de volle grond en zie wel wat ervan komt. De aardbeien twijfel ik nog over, pot of volle grond, vooral omdat het zo woekert. Er lijken nu toch nog 3 aardbeitjes weer in te komen, ben benieuwd 🙂 De kruiden gaan deels in potten en deels in de tuin, munt komt vrees ik overal gewoon weer terug, want dat doet het nu al. Maar ik hou het overgrote deel maar even in pot.

groentes

De groentes doen het aardig nu, ik heb nog 4 komkommers aan de plant hangen voor deze week gok ik. Ik pluk ze redelijk klein, want volgens mij zijn het veldkomkommers. Ze hoeven niet gigantisch groot te zijn en op die manier hebben we gewoon de oogst lekker verdeeld ipv 1 dag in de week 4 komkommers en verder niks. De pompoenen doen ook hun best. Die in de tuin achter is gigantisch zoals je kunt zien. Het hele veldje van 1,5×1,5 meter vol. Er zit nu 1 pompoen aan die groeit lijkt het. En de pompoen in de pot heeft er ook 1 die echt groeit. Nog niet veel, maar er zitten nog wel kleintjes die mogelijk uit kunnen groeien tot meer. Tomaten hebben we er 8 van, niet veel, maar toch leuk, mits ze nog gaan kleuren natuurlijk. Het zijn grote tomaten volgens mij, volgend jaar ga ik voor cherrietomaten denk ik.

voortuin

En de voortuin. Ook daar groeit en bloeit het 🙂 De phlox bloeit zo mooi! En de Dahlia, al is deze veel kleiner dan ik me had voorgesteld. Waarschijnlijk toch een verkeerde soort gekocht. Over 2 weken eens kijken in het tuincentrum, want ik wil juist graag die hoge grote Dahlia’s. Ook de Hibiscus doet het prachtig! En de pompoen hier heeft nu ook z’n eerste kleine “bolletje”, hopelijk wordt deze bevrucht en groeit het uit tot een grote pompoen. Ook een stukje “onkruid” staat in bloei, grappige is dat ik het onkruid vindt, maar mijn schoonmoeder het dus in de tuin gered heeft en bewust neergezet. Zo zie je maar, onkruid is gewoon iets wat groeit daar waar je het niet wilt. 🙂

Ik hoop dat jullie het net zo spannend vinden als ik, ik kijk nl. echt uit naar zaterdag als het nieuwe terras gelegd word en ik dus eindelijk mijn planten weer in de tuin kan zetten. Een weekje later gaan we naar een kwekerij en bij een vriendin een flinke berg stekken ophalen. Dus de tuin komt wel vol 🙂 Hopelijk houdt het mooie weer nog even een tijdje aan, dan kunnen we er ook nog van genieten.

XoXo,

Carolien

Moestuinmaandag is een initiatief van Hollandse klei.