Colourful Creativity Blog

Week 35 én (moes)tuinmaandag

Een twee in één blog dit keer, aangezien er zoveel in de tuin gebeurd is afgelopen weekend dat er weinig extra te vertellen valt over de tuin.

doings

De week begon in ieder geval goed met lijstjes maken. Dit zorgde voor meer rust in deze chaotische week. Er viel een direct mail van Nespresso in de bus die mijn aandacht gelijk trok, er stonden plaatjes in van heet glas! Beroepsdeformatie 😉 Zaterdag toen er druk in de tuin geklust werd, werd het mij even teveel. Er was zo veel herrie, dat ik maar even achter de brander ontspanning zocht. En ik mocht een avondje oppassen, ik had een komkommer uit eigen tuin mee en wat tomaatjes, flesje water erbij, haakwerkje en een kitten en ik heb heerlijk op de bank gezeten de hele avond 🙂

foods

Het eten deze week was gevarieerd en gezond! Ik had een ruime portie couscous salade gemaakt voor ons twee, dus hield over zodat ik op het werk ook lekker nog wat had ipv bij de snackbar vandaan. We hadden gegrilde groenten met tilapia en couscous van de blog de pan van Pien En zaterdag gingen we spontaan uit eten. Na de hele dag werklui aansturen en zelf ook eea doen in de tuin en daarna nog een bezoekje aan de edelsteentherapeut was het wel ff heel erg genieten. Tegelijk het goede nieuws van manlief van maandags gevierd, hij was weer goed door de halfjaarlijkse keuring gekomen bij de oncoloog. En als dat in februari weer zo is, hoeft hij nog maar 1 keer per jaar terug te komen! En na een maand keihard werken en klussen, konden we ook we weer wat tijd samen gebruik. Kortom we waren wel weer eens toe aan lekker uit eten samen.

Zondag aten we een gehaktbal met een lekker en o zo simpel sausje met zilveruitjes. Dat ga ik wel vaker doen, want het is geen slecht saus, wat ketchup, azijn, suiker en zilveruitjes.

poekies

De poezels hebben deze week een bijzondere week. Leia ging maandag achter een wesp aan, ik ben er allergisch voor en erg op mijn hoede voor wespen en had hem nog niet eens gezien maar opeens zag ik haar panisch trillend wegrennen. Ik heb de wesp vermoord, aangezien Leia wegrende voor me, al hinkend. De angel zat nog in haar poot dus toen ik haar eindelijk te pakken had heb ik die eruit gehaald en daarna haar pootje geprobeerd te koelen. Het werd redelijk snel dik dus op een gegeven moment geprobeerd met een ijsklontje in een washandje te koelen, maar ze vond het ijsklontje veel te leuk om te likken 🙂 Binx zie je lekker in de zon liggen voor de stoelen, ik vind hem daar zo groot! En het volgende moment zet hij z’n kitten-look op en is ie weer heel klein… Ook kregen ze nieuwe tuigjes, dit keer wat meer dan alleen bandjes, Binx vindt het best, Leia niet die blijft stokstijf staan of zitten. Ze moet duidelijk nog wennen. En ik werd deze week flink geknuffeld en weer ouderwets als bedje gebruikt. Binx kroop helemaal weg bij me onder het dekentje nadat ook hij op zondag gestoken werd door een wesp. Toen was manlief gelukkig thuis en konden we met ons tweetjes even met hem bezig. Geen angel gelukkig, maar wel heel zielig doen en blérend miauwen bijna, onze dramaqueen.

tuin1

En dan de tuin! Daar zijn meters gemaakt dit weekend. De tegels liggen achterin, dus we hebben nu een mooi terras/zitkuil. Inclusief mooie plantenbakken. Ook het pad in achter de schutting is aangepast op ons terras en de grote wortelkluwen is daar weggehaald zodat de bestrating geen grote wiebelende wip meer is!

tuin2

En dan nog de tekening van de tuin, die is nu ook af, de grote lijn is duidelijk en de planten op hun plaatsen. Daar heb ik een lijst van gemaakt van wat we moeten kopen. Maar ook heb ik erop aangegeven wat we van anderen krijgen en wat we zelfs al hebben. Komend weekend gaan we lekker shoppen dus hopelijk ziet het er volgende week al weer heel anders uit in de tuin. De grote berg aarde moet verdeeld worden nu en dan even een provisorisch pad door het midden tot we zover zijn dat het echte pad bestraat kan worden en de vlonders gelegd. Heerlijk om gewoon weer door te kunnen, het plannen en bezig zijn met de tuin levert met opvallend veel plezier op. Ik merkte dat ik vrijdag echt gelijk helemaal blij werd weer en ik had een hele goeie dag. Dus ook dat kan nog en we gaan weer de goeie kant op na de dip van de afgelopen weken 🙂

De moestuin heeft verder weinig nieuws, 3 pompoenen, nog een grote komkommer en 9 tomaten die nog steeds knalgroen zijn. Volgende week weer meer foto’s daarvan 🙂

XoXo,

Carolien