Colourful Creativity Blog

Unikat – South Bay Shawlette

Deze week geen dekenupdate, bij gebrek aan haken aan een deken. Maar ik haakte wel iets anders 🙂 Vorig jaar werd ik verliefd op prachtig garen! Velen met mij die de blog Blij dat ik Brei lezen volgens mij, want het was daar geloof ik gekkenhuis qua bestellingen van de Unikat 🙂 Tijdens de workshop entrelac breien die vorig jaar oktober bij mij werd gegeven door een vriendin hadden we het over dit mooie garen en waren er meerdere die mee wilden bestellen. Ook omdat het er zo mooi uitzag in entrelac. Ik bestelde met wat anderen samen rechtstreeks in Duitsland, waar het garen gemaakt wordt. De levertijd is ook wat langer, want het wordt op bestelling gemaakt maar na een maand kwam het dan, vlak voor kerst! Zie hier mijn pakje, helaas niet allemaal voor mij, alleen de 2 rechter bollen… Ik had bij Atelier Jaffari van Blij dat ik brei al eerder 2 bollen besteld, een regenboog en een groene.

2013-12-18 19.30.11

Dit soort garen is dus garen waar je naar blijft kijken, wat je aait, maar wat je vooral niet gebruikt. Althans dat is mijn gevoel altijd… Maar toen ik vorige week een avondje alleen thuis was, had ik ineens zoiets van en nu pak ik de mooiste bol garen die ik heb en ga ik die omslagdoek maken die ik al tijden wil maken! Een south bay shawlette om precies te zijn 🙂 En ik pakte hiervoor mijn Unikat regenbooggaren! En lekker warme chocolademelk! Wat een uitzicht he?! Heerlijk toch!

2014-01-15 19.42.11

Katten op schoot en een begin maken, even wennen aan het patroon en garen, en ondanks dat het niet getwijnd is, haakt het echt heerlijk weg!

2014-01-15 20.13.30

En dan heb je 2 uurtjes later dus dit!

2014-01-15 22.02.52

En een week met weinig haken later is de shawlette toch wel iets gegroeid. Inmiddels heb ik 2 kleurverlopen gehad, ik vond dat de eerste keer echt spannend omdat ik niet wist hoe dat zou gaan en wanneer die zou komen. Echt leuk als doel dus 🙂

2014-01-23 20.13.55

Hopelijk komende week weer iets meer haken en dan volgende week weer een dekenupdate, maar ik beloof niets, want het is hier gekkenhuis qua drukte momenteel.

XoXo,

Carolien