Colourful Creativity Blog

Oktober

Oktober staat weer voor de deur, de maand waar ik altijd tegenop zie. De maand die altijd centraal heeft gestaan door de vele gebeurtenissen van de afgelopen 12 jaar, niet alleen negatief, maar toch een onheilsmaand de laatste jaren, zo voelt het in ieder geval voor mij. 1 oktober is het al weer 11 jaar geleden, dat ik mijn papa voor het laatst gesproken heb, de dag erna overleed hij ‘s morgens vroeg. 1 oktober is de dag dat manlief en ik weer samen kwamen 10 jaar geleden. 3 jaar geleden was het mijn opa die eveneens op 2 oktober het tijdelijke met het eeuwige verruilde.

Het is ook de maand waarin mijn vader jarig was, 12 oktober om precies te zien. De datum waarop manlief en ik 12 jaar geleden voor het eerst verkering kregen (ja we maakten een vergissing ergens). Maar ook de datum waarop we 3 jaar geleden te horen kregen dat hij kanker had… En zo zijn de eerste 2 weken van oktober gevuld met herinneringen, zowel mooie, als ook pijnlijke en hartverscheurend verdrietige.

Bron

Waar ik voorgaande jaren een diep zwart gat in viel, waar ik 2 maanden voor nodig had om eruit te krabbelen, huh is het al december? What happened, heb ik nu een plan gemaakt. Ik heb de eerste dagen van oktober redelijk vrij gehouden en gezegd dat mensen geen verwachtingen van me moeten hebben. Maar toen ik daar mee bezig was dacht ik ook van ja maar, zo creĆ«er ik ruimte, een selffulfilling prophecy, dat gaan we niet doen! De trips down memory lane ga ik NIET doormaken. Op de klok kijken van oh zo laat kregen we telefoon, toen stond ik onder de douche te schreeuwen dat het niet waar kon zijn of toen dronken we thee en moesten we snel terug naar het ziekenhuis… NEE! Het is er wel, maar het is niet van belang meer. Ik leef, en ik leef NU! Iets wat de mindfulness van Brain Body Balance mij misschien nog wel het meest leerde!

Bron

Dus heb ik oktober volgepland met de meest leuke dingen die het leven me NU te bieden heeft! Ik heb een fotoshoot met manlief samen, ik ga een avondje naar de Vestingbar BB-tjes drinken en de dag erna (2 oktober) lekker brak in pyjama doorbrengen, we gaan naar de dierentuin met een hele groep lieve vrienden en hun kindjes… kortom een maand om naar uit te kijken ipv tegenop te zien. Daarbij is het herfst, een prachtig seizoen om te genieten van kleuren en lekker knus binnen zitten handwerken, knutselen, series kijken en kaarsjes aan. De pompoenen komen er weer aan, appel crumble en bramenjam maken, heerlijk allemaal!

2012-10-22 16.08.24

Kom maar op oktober! Ik heb er zin in!

XoXo,

Carolien