Colourful Creativity Blog

Week 17

kralalienshop

Weer een week om, een week waarom ik nieuwe foto’s maakte voor mijn webshop en ook al een aantal producten in de shop plaatste! Mijn goede voornemen is om de shop te vullen, dus ik gaf dit een zetje in de goede richting. Ik heb nog honderden kralen en chunks liggen, die moeten allemaal per stuk en in setjes op de foto. En met foto’s maken alleen ben je er nog niet, ze moeten ook nog nabewerkt worden… kortom een flinke klus nog voor de boeg die ik stap voor stap ga aanpakken 🙂

Another week gone by, a week where I made a lot of new photos for my webshop and I also put some products in the shop already! My good intentions are to fill the shop, so I made a move in the right direction. I’ve got hundreds of beads and chunks, that all have to be photographed loose and in a set. And it’s not only making the photos, I also have to edit them… so a hell of a lot of work to do, but I just take it one step at a time 🙂

eten

We hadden flink wat variatie op ons bord deze week, pasta alla norma, een recept dat in ons trouw-kookboek stond, wat wij heel graag eten. Woensdag was ik erg moe na het werk en had ik totaal geen honger meer. Omdat ik medicijnen moet innemen bij het avondeten, besloot ik dan toch maar een lichte salade te nemen, van verse spinazie met asperge en tomaatjes en daarbij wat nacho chipjes. Vrijdag at ik een heerlijk ontbijt van yoghurt met verse aardbeien, cranberries en vezelstokjes, jammie jammie! Zaterdag zag ik een heerlijk stukje zalm liggen bij de supermarkt en dus vond ik het sushi-time! Mijn favoriete combinatie blijft zalm en avocado, maar de rest was ook weer heerlijk! En vandaag aten wij een Thaise groene viscurry, een uitprobeersel, maar zeker voor herhaling vatbaar 🙂

We had a lot of variation on our plates this week, pasta alla norma, a recipe from our wedding cookbook, something we really love to eat. Wednesday I was very tired after working and I didn’t want to eat at all. But because I need to take my meds at dinner, I decided to eat a light salad of fresh spinach with asparagus and tomatoes and with that some nacho chips. Friday I had a great breakfast, yoghurt with fresh strawberries, cranberries and fibre sticks, yum yum! Saturday I saw a great piece of salmon in the supermarket, so time for sushi! My favorite combination is salmon and avocado, but the rest was also delicious! And today we ate a Thai green fish curry, an experiment, but I will make it again 🙂

Leia en Binx

Het was een drukke week met bezoek voor Leia en Binx, veel mensen die ze toch wel wilden zien eindelijk. Ze waren heel knuffelig deze week en sliepen lekker op Robbert, maar ook behoorlijk stout! Leia is een hamsteraar en gaat er regelmatig met theedoeken en mijn haakwerk vandoor! We hadden onze eerste kots deze week, Binx viel van het aquarium, slechts een paar seconden na deze foto, waarschijnlijk moest hij overgeven van de schrik… Ik kon wel huilen zo zielig vond ik het voor hem. Maar als je hem dan weer ziet met kleine baby Sophie, zucht, mijn hart smelt gewoon gelijk, zijn ze niet lief!? 🙂

_

It was a busy week with visitors to see Leia and Binx for the first time. They were really cuddly this week and sleeping on Robbert, but also pretty naughty! Leia is a real hoarder, she steals my tea towels and crochet a lot! We had our first barf this week, Binx fell of the aquarium just seconds after the photo, probably got scared so much that he had to barf… I could cry because of feeling so sad for him… But seeing him being so sweet to little baby Sophie makes my heart melt instantly, aren’t they the cutest!? 🙂_

relax

Tussen de drukte door had ik af en toe wel tijd nodig om even te relaxen. Ik merk na de burn-out dat ik nog steeds mij-tijd nodig heb. Als het dan even druk is, heb ik er echt wel moeite mee soms. Ik wil dan huilen, wegkruipen en soms ook nog eten… oude patronen, waar ik nog steeds hard aan werk om ze te vervangen. Mijn therapeut raadde me zaterdag aan om te gaan wandelen bij Twickel, daar is een prachtige boom en daar ben ik “ingeklommen”. Het is maar een klein stukje, maar toch lastig als je nooit geklommen hebt en valangst hebt. Maar ik deed het en wat was dat bijzonder, zo’n boom die mij zomaar draagt! Ik moet de oude patronen en stemmen in mijn hoofd vervangen, de patronen die ingeplant zijn door de pesters loslaten en niet meer boos zijn. Het is nog een lange weg legde hij uit, maar ik ben zeer bereid hem te gaan, ik heb Robbert aan mij zij en lieve vriendinnen en vrienden, ik ben een totaal ander mens dan jaren geleden… Omdat ik al een aantal dagen goed bezig ben met zo goed als suikervrij eten, gaf ik mijzelf de Happinez cadeau, lekker lezen en even mij-tijd met een kop koffie verkeerd en een plak ontbijtkoek (nee niet suikervrij, maar voor mij nu echt een traktatie).

Between all the bustle I had some time to relax. I know that since my burnout I need me-time now and again. When it’s a busy time, I really have a hard time. I want to cry, crawl under a blanket and sometimes I still want to eat… old habits, with which I really work hard to replace them. My therapist told me Saturday to take a walk at Twickel, there’s a great tree there and I climbed in it. It’s just a little bit, but still hard for someone who never climbed a tree before and is also afraid of falling. But I did it and it was very special, a tree like that just carrying me! I have replace old patterns and voices in my head, let go of the patterns that have been implanted by bullies ad not be angry anymore. I still have a long and hard way to go he explained, but I’m more than willing to take it, I’ve got Robbert next to me and my friends, so I’m not that woman I was years ago anymore… Because I was having some very good days with eating as sugar free as possible, I treated myself to a magazine, Happinez, reading and really some me-time with a latte and gingerbread (no not sugarfree, but a real treat for me).

allerlei

Vrijdag gingen we naar de opticien om te laten nakijken of we nieuwe glazen nodig hadden. Nou, dat hadden we, allebei en aangezien we allebei naast onze normale bril ook nog een zonnebril op sterkte hebben, hebben we dus 4 nieuwe brillen nodig! Gelukkig zijn onze monturen nog prima, alleen mijn zonnebril moet vervangen worden. En die zie je hierboven dus, de nieuwe zonnebril, bijna jammer dat er gekleurd glas in gaat, want zo ziet hij er ook al super uit. Ik ben er echt verliefd op geworden, ook al ben ik ook nog steeds verliefd op mijn silhouette bril. Die ook nieuwe glazen zal krijgen, zodat ik ze nog heel lang kan dragen 🙂

Bij de opticien hebben ze ook mijn andere bril aangepast en ik heb besloten deze de komende week veel te dragen! Ik deed vanmorgen nog een mooie rode lippenstift op en voelde me helemaal super! Ook zie je Rubixcube kunst 🙂 Ik gooi mijn Rubixcube altijd door elkaar en mijn collega fixed hem dan weer, deze keer met kleine bloemen, nu moet ik er alleen vanaf blijven, want hij is op vakantie!

En nog een tijdschrift, Uitgerekend jij, een tijdschrift voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Ja daar is het monster uit de kast, we hebben problemen met zwanger worden, we proberen het inmiddels al 2,5 jaar. Ik ben nog niet genoeg afgevallen om terug te gaan naar de kliniek, dus ik krijg geen hulp… dat is echt kut and ik werk hard aan mezelf om af te vallen, permanent dit keer. Ik kan wel een crashdieet doen, hulp krijgen en dan weer aankomen, maar dat wil ik niet. Dus we nemen de langzame weg en proberen geduldig te blijven… het is een gratis tijdschrift, je kunt het bij fertiliteitsklinieken krijgen of hier online bestellen en dan betaal je alleen de verzendkosten.

_Friday we went to the optician to see if we needed new glasses. Well both of us did, and since we both have sunglasses and normal glasses with prescription glasses in it, we need 4 new glasses! Luckily our frames are still good, just my sunglasses need a new frame. And that is what you see here, the new sunglasses, almost a shame to put sunglasses in it, since it really looks great already like this. I fell in love with it, even though I’m still in love with my silhouette glasses. Which will get new glasses too, so I can wear them a long time 🙂

At the optician they also adjusted my other glasses and I decided to wear that one this week a lot! I put some nice red lipstick on and I felt great today! Also you can see Rubix cube art 🙂 I always mess up my Rubixcube and my colleague fixes it, this time with little flowers, now I have to keep my hands of it, since he’s on vacation now!

And another magazine, Uitgerekend jij, a magazine for people who have difficulties getting pregnant. Yes there it is, we do have difficulties and have been trying for over 2,5 years now. I haven’t lost enough weight for the clinic, so I’m not getting any help… it sucks yes and I’m working hard on myself to loose the weight, permanently. I could try a crash diet, go back and get help and then gain the weight again, but I don’t want that. So we’re taking the slow way and try to stay patient… It’s a free magazine, you can pick it up at fertility clinics or order it on the website and only pay for postage._

Nou dat was een persoonlijke week, duidelijk… we hebben een spannende week voor de boeg. Maar ik ga nog niets verklappen, de foto’s volgende week zullen het wel vertellen 🙂

Well that was een personal week, clearly… we’ve got an exiting week ahead. But I’m not going to say anything, next weeks photos will tell the story 🙂

XoXo,

Carolien